Paj med hallon och kolasås

Detta är en paj för sommarfesten! God med vispad grädde eller vaniljglass.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g hallon

Pajdeg

  • 100 g smör - kylskåpskallt
  • 3 dl havregryn
  • 180 g vetemjöl

Sås

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap - ljus

Tillbehör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Hacka ihop smör, havregryn och vetemjöl till en smuldeg eller kör snabbt i matberedare. Lägg undan 1 dl smulor. Platta ut resten av smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

  3. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt det sjuda ca 20 minuter.

  4. Häll hallonen i pajformen. Häll över kolasåsen och strö över smulorna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!