00000

Detta är en paj för sommarfesten! God med vispad grädde eller vaniljglass.

För 6 personer

Ingredienser

200 g hallon

Pajdeg

100 g smör kylskåpskallt
3 dl havregryn
180 g vetemjöl

Sås

2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl sirap ljus

Tillbehör

Paj med hallon och kolasås

 

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Hacka ihop smör, havregryn och vetemjöl till en smuldeg eller kör snabbt i matberedare. Lägg undan 1 dl smulor. Platta ut resten av smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

3. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt det sjuda ca 20 minuter.

4. Häll hallonen i pajformen. Häll över kolasåsen och strö över smulorna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.