Vegetarisk paella

Recept på en variant av paella som är vegetarisk. Paella är god vegetarisk festmat. Enkel att laga, smakar underbart. Servera med basmatiris.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 g saffran
  • 4,5 dl basmatiris
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 röda paprikor
  • 3 dl kikärter - 200 g
  • 2 dl gröna ärter
  • 100 g svarta oliver - med kärna
  • 1 tsk salt

Enkel tomatsås

  • 1 burk tomater - krossade, 400 g
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm strösocker
  • 0,5 - 1 msk röd spansk peppar - finhackad

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till tomatsåsen. Koka utan lock tills det mesta av vätskan kokat in, men den ska fortfarande vara såsig. Smaka av.

  2. Skala och klyfta löken. Skala och skär morötterna i strimlor. Fräs det tillsammans med vitlök i olivolja några minuter.

  3. Stöt saffranet och tillsätt det, ris, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 10 min.

  4. Ansa och skär paprikorna i bitar. Lägg ned dem tillsammans med kikärter och gröna ärter. Koka ytterligare 3-5 min. Tillsätt oliver och smaka av med salt.

  5. Servera med varm tomatsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!