Paella på grillen

Paella på grillen är en grundpaella där alla sedan får välja sina favorittillbehör. Paella­panna att lägga på grillen finns att köpa i väl­sorterade köks­butiker.
Petra Lindstrand
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 burkar tomater - hela (à 400 g)
  • 1 kruka gräslök
  • 4 msk olivolja
  • 6 dl bombaris - (spanskt paellaris) eller arborioris
  • 1 påse saffran - (1/2 g)
  • 4 dl vitt vin - torrt
  • 1,3 l vatten
  • 5 msk grönsaksfond - konc, eller skaldjursfond
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 500 g räkor med skal - färska

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Häll av lite av tomatspadet och grovhacka tomaterna. Finstrimla gräs­löken.

  2. Hetta upp paellapannan på grillen. Tillsätt olja, lök och vitlök och fräs 2–3 min. Tillsätt riset och låt fräsa ca 2 min. Tillsätt saffran och vin och rör om ca 1 minut. Tillsätt tomater, ca 1 liter vatten och fond under omrörning. Rör då och då och späd med mer vatten. Koka tills ­riset är mjukt, beräkna ca 20 min.

  3. Strö över gräslök och räkor vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!