Paella med skaldjur och quinoa

00000

För 4 person(er)

Ingredienser

4 dl quinoa
1 dl gul lök
2 vitlöksklyftor
smör eller olivolja
2 saffran, påsar
8 dl hönsbuljong
1 paprika, röd
2 starka korvar, typ chorizo
300 g skalade räkor
300 g förkokta musslor
2 lime
Salt och peppar

1. Skölj quinoan väl för att få bort en bitter smak. Skala och hacka lök och purjolök. Finhacka vitlöken.

2. Hetta upp en wok eller en stor stekpanna med lite smör eller olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter.

3. Tillsätt saffran och quinoa och rör om. Häll på buljong och sänk värmen. Låt koka i 15 minuter. Häll av överbliven buljong från quinoan.

4. Strimla en röd paprika och skär korvarna i mindre bitar. Hetta upp en annan stekpanna med lite olivolja.

5. Bryn paprika, korv, räkor och musslor i några minuter och lägg sedan ner det i quinoagrytan.

6. Pressa lime över paellan och smaka av med salt och peppar.