I annonssamarbete med SöNDAG

00000

För 4 person(er)

Ingredienser

4 dl quinoa
1 dl gul lök
2 vitlöksklyftor
smör eller olivolja
2 saffran, påsar
8 dl hönsbuljong
1 paprika, röd
2 starka korvar, typ chorizo
300 g skalade räkor
300 g förkokta musslor
2 lime
salt och peppar

Gör så här:

1 Skölj quinoan väl för att få bort en bitter smak. Skala och hacka lök och purjolök. Finhacka vitlöken.

2 Hetta upp en wok eller en stor stekpanna med lite smör eller olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter.

3 Tillsätt saffran och quinoa och rör om. Häll på buljong och sänk värmen. Låt koka i 15 minuter. Häll av överbliven buljong från quinoan.

4 Strimla en röd paprika och skär korvarna i mindre bitar. Hetta upp en annan stekpanna med lite olivolja.

5 Bryn paprika, korv, räkor och musslor i några minuter och lägg sedan ner det i quinoagrytan.

6 Pressa lime över paellan och smaka av med salt och peppar.