Paella, äkta

Paella finns i många olika varianter. I en ren fisk- och skaldjurspaella kan man ha i färska eller djupfrysta hummerstjärtar och bläckfisk. En annan variant är med fläsktärningar och kryddstarka korvar. Ris, olivolja, saffran och paprika ingår dock alltid i en riktig paella.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

1/Dela kycklingen i portionsbitar och bryn dem lätt i olja i en djup (paella)panna. Häll i lök och paprikastrimlor och låt alltihop brynas lite lätt. Blanda i de hackade vitlöksklyftorna.

2/Häll i riset och bryn tills det är glansigt. Tillsätt vinet. Koka i några minuter och häll i de hackade tomaterna och buljongen.

3/Stöt saffran och dragon tillsammans med nymalen peppar och häll sedan i pannan. Tillsätt salt och låt rätten småputtra i ca 25 minuter.

4/Rensa under tiden musslorna. Häll i dem tillsammans med ärterna när ca 5 minuter av koktiden återstår. Kasta de
musslor som inte öppnat sig. Blanda till sist i räkorna, smaka av och servera.

Recept från