Pad Thai med skogssvamp

Pad Thai är en vegetarisk rätt, men om man vill kan man tärna viltkött, steka det och vända i det mot slutet.
Elisabeth Johansson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 200 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 200 g svamp - t ex trattkantareller eller blandsvamp
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g spenat
  • 3,5 dl Sataysås - ca
  • 2 dl jordnötter

Gör så här

  1. Koka nudlarna på stormköket i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och lägg över i en burk under tiden du fräser grönsakerna.

  2. Finstrimla rödkålen. Skala löken. Skär halva löken i ringar och hacka den andra halvan.

  3. Fräs den hackade löken tillsammans med svampen i olja. Krydda med salt och peppar.  Blanda i nudlarna och lägg på rödkål, rödlöksringar och spenat. Häll på sataysås och strö över jordnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!