00000

En älskad klassiker som aldrig minskar i popularitet. Detta är en rätt vi varmt rekommenderar.

För 4 person(er)

Ingredienser

12 ostron
3 msk ostronspad
1 dl vin torrt vitt
1,5 msk Pernod
1,5-1 krm cayennepeppar

Spenat:

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
160 g babyspenat
1 krm salt
1 dl ost, t ex emmenthaler riven
2 msk bröd rivet vitt

Oyster Rockefeller – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 275°.
  2. Öppna ostronen. Ta tillvara spadet från ostronen och sila ner det i en kastrull. Spara de större skalhalvorna från ostronen. Ställ dem i en ugnssäker form med grovt salt i botten.
  3. Häll vin och Pernod i kastrullen med ostronspad och koka upp. Lossa ostronen och sjud dem i kastrullen ca 1 minut. Ta upp ostronen och låt dem rinna av på hushållspapper.
  4. Tillsätt grädden och koka ihop tills ca 1 1/2 dl återstår. Smaka av med peppar.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör ca 1 minut. Tilllsätt spenat och fräs tills vattnet kokat in. Krydda med salt.
  6. Fördela spenaten i skalhalvorna i ugnsformen. Lägg på ostron samt 1 sked sås per ostron. Strö över ost och rivet bröd.
  7. Gratinera mitt i ugnen 6-8 min tills osten smält och fått fin färg. Servera genast
Fler recept med: Fest, Nyårsmeny, Skaldjur