Oyster Rockefeller

En älskad klassiker som aldrig minskar i popularitet. Detta är en rätt vi varmt rekommenderar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 12 ostron
  • 3 msk ostronspad
  • 1 dl vin - torrt vitt
  • 1,5 msk pernod
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 - 1 krm cayennepeppar

Spenat

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 160 g babyspenat
  • 1 krm salt
  • 1 dl ost - t ex emmenthaler riven
  • 2 msk bröd - rivet vitt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°.

  2. Öppna ostronen. Ta tillvara spadet från ostronen och sila ner det i en kastrull. Spara de större skalhalvorna från ostronen. Ställ dem i en ugnssäker form med grovt salt i botten.

  3. Häll vin och Pernod i kastrullen med ostronspad och koka upp. Lossa ostronen och sjud dem i kastrullen ca 1 minut. Ta upp ostronen och låt dem rinna av på hushållspapper.

  4. Tillsätt grädden och koka ihop tills ca 1 1/2 dl återstår. Smaka av med peppar.

  5. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör ca 1 minut. Tilllsätt spenat och fräs tills vattnet kokat in. Krydda med salt.

  6. Fördela spenaten i skalhalvorna i ugnsformen. Lägg på ostron samt 1 sked sås per ostron. Strö över ost och rivet bröd.

  7. Gratinera mitt i ugnen 6-8 min tills osten smält och fått fin färg. Servera genast

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!