Oyster Rockefeller – gör så här:
- Sätt ugnen på 275°.
- Öppna ostronen. Ta tillvara spadet från ostronen och sila ner det i en kastrull. Spara de större skalhalvorna från ostronen. Ställ dem i en ugnssäker form med grovt salt i botten.
- Häll vin och Pernod i kastrullen med ostronspad och koka upp. Lossa ostronen och sjud dem i kastrullen ca 1 minut. Ta upp ostronen och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Tillsätt grädden och koka ihop tills ca 1 1/2 dl återstår. Smaka av med peppar.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör ca 1 minut. Tilllsätt spenat och fräs tills vattnet kokat in. Krydda med salt.
- Fördela spenaten i skalhalvorna i ugnsformen. Lägg på ostron samt 1 sked sås per ostron. Strö över ost och rivet bröd.
- Gratinera mitt i ugnen 6-8 min tills osten smält och fått fin färg. Servera genast