Oxtartar med löjrom, torkad lök och kapris

Kombinationen av kött och löjrom ger en härlig råbiffkänsla. På Kock & vin serverar man köttet blandat med ett finhackat ostron, för att få mer havskänsla på tallriken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 180 g nötinnanlår - grovmalet (be dem mala köttet i butiken eller hacka det fint med kniv)
  • 1 tsk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Dressing

  • 1 msk rapsolja - kallpressad
  • 1 msk citron - pressad

Garnering

  • 180 g löjrom
  • 3 msk rödlök - hackad
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 50°. Skiva 1 rödlök så tunt som möjligt. Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Torka lökringarna 6 timmar mitt i ugnen.

  2. Blanda färsen med olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ i kylen. Blanda rapsoljan och citronsaften.

  3. Fördela köttet och löjrommen på tallrikarna. Strö över rödlöksringar, gräslök och kapris. Droppa över citronoljan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!