00000

Kombinationen av kött och löjrom ger en härlig råbiffkänsla. På Kock & vin serverar man köttet blandat med ett finhackat ostron, för att få mer havskänsla på tallriken.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 rödlök
180 g nötinnanlår, grovmalet (be dem mala köttet i butiken eller hacka det fint med kniv)
1 tsk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Dressing

1 msk rapsolja, kallpressad
1 msk citron, pressad

Garnering

180 g löjrom
3 msk rödlök, hackad
2 msk gräslök, hackad
2 msk kapris

1. Sätt ugnen på 50°. Skiva 1 rödlök så tunt som möjligt. Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Torka lökringarna 6 timmar mitt i ugnen.
2. Blanda färsen med olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ i kylen. Blanda rapsoljan och citronsaften.
3. Fördela köttet och löjrommen på tallrikarna. Strö över rödlöksringar, gräslök och kapris. Droppa över citronoljan.