I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Underbara oxrullader i en rödvinsås med skogssvamp. En perfekt middag för höstkvällen!

För 4 personer

Ingredienser

8 st lövbiffar
Fyllning:
2 st schalottenlökar
2 pkt bacon skivad (á 140g)
50 g kapris små avrunna
smör och olja att steka i

Sås

2 dl rött vin
2 dl vatten
3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
50 g smör rumsvarmt
1 skvätt balsamvinäger
salt och peppar efter smak
100 g ostronskivling
100 g skogschampinjoner
50 g sockerärtor
1 kruka timjan färsk att fästa ihop rulladerna med alt. tandpetare

GÖR SÅ HÄR

FYLLNING

  1. Skala och finhacka schalottenlöken.
  2. Skär bacon i strimlor.
  3. Stek lök och bacon på medelvärme i cirka 2 minuter. Tillsätt kapris och rör om. Ställ åt sidan.
  4. Lägg ut lövbiffarna på ett plant underlag och salta och peppra.
  5. Fördela baconfyllningen på lövbiffarna och rulla ihop.
  6. Fäst ihop rulladerna med en timjankvist eller tandpetare. Om du hellre binder ihop dina rullader med garn, går det också bra.

SÅS

  1. Häll rödvin, vatten och Bong Touch of Taste Oxfond i en gryta. Koka ner till ungefär hälften kvarstår.
  2. Rör ner 50 g rumstempererat smör. Smaka av med balsamicovinäger, salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Dela och skär svamp och sockerärtor i mindre bitar. Lägg åt sidan.
  4. Stek oxrulladerna i smör. Ta upp dem när de fått fin färg. (Rulladerna behöver inte vara genomstekta då de lätt blir torra.) Lägg åt sidan och låt dem vila utan folie!
  5. Stek svampen i smör i samma stekpanna. Stek till den fått fin färg och häll sedan i rödvinsåsen. Rör om.
  6. Lägg i oxrulladerna och låt allt sjuda i ungefär 5 minuter.
  7. Tillsätt sockerärtorna precis innan servering.
  8. Smaklig spis.