Oxrulader – klassiska med gräddsås och saltgurka

Recept på oxrulader. Bröd, fläsk och ansjovis ger ruladerna en mustig smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g lövbiff - innanlår eller fransyska tunna skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 gul lök
  • 1 dl persilja - hackad
  • 2 estniskt surbröd - skivor
  • 125 g fläsk - sid- eller bog, färskt
  • 0,5 burk anjovisfiléer - (ca 60 g)
  • 2 msk smör
  • 5 dl köttbuljong - (tärning + vatten)

Sås

  • 1,5 msk vetemjöl
  • 4 dl sky
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 saltgurkor

Garnering

  • 1 nypa persilja - hackad

Gör så här

  1. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och bulta ut dem lätt med handen. Salta och peppra.

  2. Skala och finhacka löken. Blanda med persiljan. Skär bröd och fläsk i stavar. Strö lök och persilja på köttet. Lägg på bröd och fläsk i den breda änden av köttskivan och lägg på en ansjovisfilé. Rulla ihop ruladerna från den breda änden och fäst med en tandsticka.

  3. Bryn ruladerna runt om i smöret. Häll på buljongen, lägg på lock och låt sjuda 8 min under lock tills köttet är genomkokt.

  4. Ta upp ruladerna och lägg dem på varmt fat. Håll dem varma under aluminiumfolie.

  5. Rör ut vetemjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i skyn och låt koka ca 5 min. Vispa i creme fraiche. Hacka saltgurkan och blanda ner nästan allt i såsen.

  6. Häll lite av såsen över de varma ruladerna. Strö på resterande gurka och persilja och servera med kokt potatis. Resten av såsen serveras till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!