Recept på oxfilétoast. Enkelt, suveränt och aldrig fel, lunch som sen supé! Rostat bröd med biff på oxfilé, fransk senap och äggula i lökring.

För 2 personer

Ingredienser

2 formfranska skivor
1 msk smör till stekning
0,5 rucola påse
2 oxfilé skivor à 100–150 g
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar nymald
1 msk dijonsenap
2 äggulor
2 lökringar

Oxfilétoast – gör så här:

  1. Fräs smöret och stek brödet sakta gyllene över medelvärme.
  2. Lägg upp brödskivorna på en bädd av rucola på tallrikar.
  3. Klappa ut köttbitarna med bredsidan av en kniv. Salta, peppra och stek dem hastigt i smör i het panna.
  4. Bred senap på brödet, lägg på köttet, bred sen även senap på köttet och toppa med lökring och äggula.