1 timme 20 min + 20 min i ugn
Oxfilétartar med krämig äggula och pepparrot
1. Putsa oxfilén fri från hinnor och senor. Skär den i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på smörgåspapper. Frys köttet ca 1 timme.
2. Äggula: Sätt ugnen på 100 grader. Lägg äggulorna i en liten ugnssäker form och häll över 2 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Sila av oljan (spara den) och vispa ihop äggulorna med senap. Tillsätt den avsilade oljan och ytterligare 1/2 dl olja. Vispa till en slät crème. Salta och peppra. Lägg crèmen i en spritspåse.
3. Skär köttet i små tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda kött, lök och olja. Krydda med salt och peppar. Fördela tartaren på kanapéerna. Spritsa på äggcrèmen och garnera med pepparrot.