Oxfilétartar med krämig äggula och pepparrot

Lyxigt värre! Den finaste oxfilén krävs för en perfekt tartar.

1 timme och 20 min + 20 min i ugn

Oxfilétartar med krämig äggula och pepparrot

1. Putsa oxfilén fri från hinnor och senor. Skär den i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på smörgåspapper. Frys köttet ca 1 timme.

2. Äggula: Sätt ugnen på 100 grader. Lägg äggulorna i en liten ugnssäker form och häll över 2 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Sila av oljan (spara den) och vispa ihop äggulorna med senap. Tillsätt den avsilade oljan och ytterligare 1/2 dl olja. Vispa till en slät crème. Salta och peppra. Lägg crèmen i en spritspåse.

3. Skär köttet i små tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda kött, lök och olja. Krydda med salt och peppar. Fördela tartaren på kanapéerna. Spritsa på äggcrèmen och garnera med pepparrot.

Recept från