40 minuter
Oxfilé med friterad potatis – gör så här:
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och svalna.
- Svampkräm: Ansa och hacka svampen. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i smör tills all vätska kokat in. Tillsätt sojan och krydda med salt. Rör ner färskosten och låt svalna.
- Tomater: Stek tomaterna i smör i en stekpanna tills de börjar spricka. Strö över sockret och rör tills det lösts upp. Häll över vin och fond. Låt puttra ca 3 min. Red med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten.
- Potatis: Krossa potatisen lätt med en gaffel. Hetta upp oljan till 180°. Fritera potatisen tills den är gyllenbrun och knaprig. Krydda med salt.
- Stek köttet i smör i en het stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Fördela tomaterna på tallrikar. Lägg på köttet och toppa med svampkrämen. Garnera med mâchesallad och servera med potatisen.
ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.