4.44.44.44.44.4

Oumph med svamp och lingon är en god vardagsrätt. Används torkad svamp ska den blötläggas ca 20 minuter innan den steks. Använd blötläggningsvattnet i grytan.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g oumph, fryst, naturell
250 g svamp, färsk, till exempel trattkantareller eller skogschampinjoner eller 25 g torkad svamp
1 purjolök
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
2 msk lingonsylt
1 msk soja, kinesisk
0,5 dl bladpersilja, strimlad

Tillbehör:

potatismos
sugarsnaps
lingonsylt

20 minuter

Oumph med svamp och lingon – gör så här:

  1. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Ansa och strimla purjolöken.
  2. Stek oumph och svamp i smör i en stor stekpanna tills de börjar få fin färg. Blanda i purjolöken och stek ytterligare ca 3 min. Krydda med salt och peppar. Häll över grädde och vatten och tillsätt lingonsylt och soja. Låt sjuda utan lock ca 5 min.
  3. Strö över persilja och servera grytan med potatismos, sugarsnaps och lingonsylt.