Oumph med svamp och lingon

Oumph med svamp och lingon är en god vardagsrätt. Används torkad svamp ska den blötläggas ca 20 minuter innan den steks. Använd blötläggningsvattnet i grytan.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g oumph - fryst, naturell
  • 250 g svamp - färsk, till exempel trattkantareller eller skogschampinjoner eller 25 g torkad svamp
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 msk soja - kinesisk
  • 0,5 dl bladpersilja - strimlad

Tillbehör

  • potatismos
  • sugar snaps
  • lingonsylt

Gör så här

  1. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Ansa och strimla purjolöken.

  2. Stek oumph och svamp i smör i en stor stekpanna tills de börjar få fin färg. Blanda i purjolöken och stek ytterligare ca 3 min. Krydda med salt och peppar. Häll över grädde och vatten och tillsätt lingonsylt och soja. Låt sjuda utan lock ca 5 min.

  3. Strö över persilja och servera grytan med potatismos, sugarsnaps och lingonsylt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!