Oumph i krämig curry  

Recept på oumph i krämig curry. Oumph är en sojaprodukt som finns i frysdisken. Bellaverde är en smal broccoli, den går bra att byta ut mot vanlig broccoli.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 påse oumph - fryst, chunks  (280 g)
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 250 g broccoli - bellaverde
  • 150 g haricots verts
  • 3 dl vatten
  • 2 msk ättiksprit
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl ris - gärna råris

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skiva rödlöken. Blanda den med 2 msk ättika, 1/2 dl socker och 1 dl vatten. Låt stå ca 10 min.

  2. Skala och finhacka  den gula löken. Stek oumph och lök i 1 msk smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Rör i curry och låt fräsa med ca 1 minut.

  3. Tillsätt grädde, 2 dl vatten, 1 tsk vinäger och buljongtärning. Låt småkoka ca 5 min. Krydda med 1 krm salt.

  4. Koka broccoli och haricots verts i lättsaltat vatten ca 2 min, till al dente. Häll av och låt ånga av.

  5. Servera grytan med ris, picklad lök och grönsaker.

För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook: 

Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!