44444

Recept på oumph i krämig curry. Oumph är en sojaprodukt som finns i frysdisken. Bellaverde är en smal broccoli, den går bra att byta ut mot vanlig broccoli.

För 4 personer:

Ingredienser

1 påse oumph, fryst, chunks  (280 g)
1 rödlök
1 gul lök
1 msk curry
2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
250 g broccoli, bellaverde
150 g haricots verts
3 dl vatten
2 msk ättiksprit
0,5 dl strösocker
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

3 dl ris, gärna råris

25 minuter

Oumph i krämig curry – gör så här:

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skiva rödlöken. Blanda den med 2 msk ättika, 1/2 dl socker och 1 dl vatten. Låt stå ca 10 min.
  2. Skala och finhacka  den gula löken. Stek oumph och lök i 1 msk smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Rör i curry och låt fräsa med ca 1 minut.
  3. Tillsätt grädde, 2 dl vatten, 1 tsk vinäger och buljongtärning. Låt småkoka ca 5 min. Krydda med 1 krm salt.
  4. Koka broccoli och haricots verts i lättsaltat vatten ca 2 min, till al dente. Häll av och låt ånga av.
  5. Servera grytan med ris, picklad lök och grönsaker.

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 
bonniers_vegetariska_kokbok

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook:
Allt om Mat Vego