Osttallrik med päron, surdegsbaguette och honungsvinägrett
Ta fram ostarna ca 30 min innan de ska serveras. De är godast rumsvarma.
Ingredienser
- 75 g ost - per person t ex parmesan, ädelost eller brie
Vinägrett
- 0,5 schalottenlök
- 2 tsk honung - flytande
- 3 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Tillbehör
- 1 päron
- 4 - 8 skivor surdegsbaguette
- salladsblad
Gör så här
-
Vinägrett: Skala och skär löken i tunna strimlor. Blanda honung, olja och vinäger. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt löken.
-
Skär osten i bitar. Kärna ur och skär päronet i klyftor. Fördela ost, päron, bröd och salladsblad på assietter. Ringla vinägretten över osten precis före servering.