00000

Ta fram ostarna ca 30 min innan de ska serveras. De är godast rumsvarma.

För 4 person(er)

Ingredienser

75 g ost per person, t ex parmesan, ädelost eller brie

Vinägrett:

0,5 schalottenlök
2 tsk honung, flytande
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

1 päron
4-8 skivor surdegsbaguette
salladsblad

Osttallrik med päron, surdegsbaguette och honungsvinägrett — gör så här:

  1. Vinägrett: Skala och skär löken i tunna strimlor. Blanda honung, olja och vinäger. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt löken.
  2. Skär osten i bitar. Kärna ur och skär päronet i klyftor. Fördela ost, päron, bröd och salladsblad på assietter. Ringla vinägretten över osten precis före servering.