Osttallrik med päron, surdegsbaguette och honungsvinägrett

Ta fram ostarna ca 30 min innan de ska serveras. De är godast rumsvarma.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 75 g ost - per person t ex parmesan, ädelost eller brie

Vinägrett

  • 0,5 schalottenlök
  • 2 tsk honung - flytande
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 päron
  • 4 - 8 skivor surdegsbaguette
  • salladsblad

Gör så här

  1. Vinägrett: Skala och skär löken i tunna strimlor. Blanda honung, olja och vinäger. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt löken.

  2. Skär osten i bitar. Kärna ur och skär päronet i klyftor. Fördela ost, päron, bröd och salladsblad på assietter. Ringla vinägretten över osten precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!