00000

Endivblad och smakrik camembertost är en lyckad kombination, här förhöjd med syrlig gelé.

För 25 smörrebröd

Ingredienser

0,5 rågbröd danskt
50 g smör
200 g camembertost

Gelé:

2 gelatinblad
2 dl äppeljuice drickfärdig färskpressad

Garnering:

3 endiver röda
1 shiso (ca 25 g) ask
1 daikon (ca 25 g) ask

1. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm äppeljuicen i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i juicen. Häll juicen i en liten form och låt stelna i kylskåpet ca 3 timmar. Skär gelén i små kuber.
2. Skär brödet i skivor och skär dem sedan i små fyrkanter. Bre på smör.
3. Skär osten i mindre bitar. Lägg ett endivblad på varje brödbit och en ostskiva ovanpå. Garnera med gelé, valnötter, shiso och daikon.

Fler recept med: Buffémat, Fest, Mackor, Övrigt, Smårätter