Ostsmörrebröd med äppelgelé

Endivblad och smakrik camembertost är en lyckad kombination, här förhöjd med syrlig gelé.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 rågbröd - danskt
  • 50 g smör
  • 200 g camembert

Gelé

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl äppeljuice - drickfärdig färskpressad

Garnering

  • 3 endiver - röda
  • 1 shiso - (ca 25 g) ask
  • 1 daikon - (ca 25 g) ask

Gör så här

  1. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm äppeljuicen i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i juicen. Häll juicen i en liten form och låt stelna i kylskåpet ca 3 timmar. Skär gelén i små kuber.

  2. Skär brödet i skivor och skär dem sedan i små fyrkanter. Bre på smör.

  3. Skär osten i mindre bitar. Lägg ett endivblad på varje brödbit och en ostskiva ovanpå. Garnera med gelé, valnötter, shiso och daikon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!