00000

Krydd-, rosé- och grönpeppar ger smak åt pepparvinägretten. Matvete gör salladen extra mättande.

För 4 person(er)

Ingredienser

1,5 dl matvete, helt
2,25 dl vatten
0,5 isbergssallad, huvud
3 salladslökar
250 g cocktailtomater
75 g lagrad ost, t ex herrgård
75 g mild ost, t ex hushållsost eller port salut
1 äpple
0,5 dl pumpafrön, eller solrosfrön

Pepparvinägrett

4 msk rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
4 kryddpepparkorn
0,5 tsk rosépeppar,, hel
0,5 tsk grönpeppar, hel
0,5 tsk salt

Till servering

4 bröd

1. Koka matvetet i vattnet enligt anvisning på förpackningen. Lufta det med en gaffel och låt ånga av.
2. Strimla salladen och salladslöken fint. Dela tomaterna och tärna ostarna. Kärna ur och tärna äpplet. Blanda samman alla ingredienser till salladen.
3. Vispa ihop olja och vinäger. Stöt pepparkornen i mortel och blanda ner i vinägretten tillsammans med saltet.
4. Blanda sallad och vinägrett eller servera vinägretten vid sidan om. Bröd är gott till.

Fler recept med: Övrigt, Sallader