Ostsallad med pepparvinägrett

Krydd-, rosé- och grönpeppar ger smak åt pepparvinägretten. Matvete gör salladen extra mättande.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 dl matvete - helt
  • 2,25 dl vatten
  • 0,5 isbergssallad - huvud
  • 3 salladslökar
  • 250 g cocktailtomater
  • 75 g lagrad ost - t ex herrgård
  • 75 g ost - mild t ex hushållsost eller port salut
  • 1 äpple
  • 0,5 dl pumpafrön - eller solrosfrön

Pepparvinägrett

  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 4 kryddpepparkorn
  • 0,5 tsk rosépeppar - hel
  • 0,5 tsk grönpeppar - hel
  • 0,5 tsk salt

Till servering

  • 4 bröd

Gör så här

  1. Koka matvetet i vattnet enligt anvisning på förpackningen. Lufta det med en gaffel och låt ånga av.

  2. Strimla salladen och salladslöken fint. Dela tomaterna och tärna ostarna. Kärna ur och tärna äpplet. Blanda samman alla ingredienser till salladen.

  3. Vispa ihop olja och vinäger. Stöt pepparkornen i mortel och blanda ner i vinägretten tillsammans med saltet.

  4. Blanda sallad och vinägrett eller servera vinägretten vid sidan om. Bröd är gott till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!