Ostrulle med pepparkaka och glöggkokt päron

Recept på ostrulle med pepparkaka och glöggkokt päron.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 140 g kvibille glöggädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 8 pepparkakor
  • 2 päron
  • 2 dl glögg - lätt
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk bladpersilja - till garnering

Gör så här

  1. Dela osten i bitar. Blanda den med creme fraiche och forma en rulle i plast. Lägg rullen att stelna i kyl eller frys.

  2. Rulla den därefter i finkrossade pepparkakor.

  3. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Koka dem 2–5 min i glögg + socker och låt dem kallna i lagen.

  4. Skär ostrullen i ”stubbar” och servera med päron och ev bladpersilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!