Ostronskivling- och svartrotssallad med hjortfilé

Hjortfilé har en god viltsmak som blommar tillsammans med svamp och svartrot.

Ostronskivling- och svartrotssallad med hjortfilé

1. Rosmarinsky: Skär bort foten på ostronskivlingen. Grovhacka och lägg den i en kastrull.
2. Hacka lök och vitlök. Skär moroten i mindre bitar. Lägg i kastrullen med ostronskivlingen. Tillsätt vatten, viltfond, vin och rosmarin.
3. Låt sjuda under lock på svag värme 30 min. Sila buljongen. Reducera till ca hälften. Red av med majsstärkelse. Smaka av med strösocker, soja och nymald svartpeppar. Ge den ett uppkok före servering.
4. Grönsaker: Skala svartroten. Skär den i 3 cm långa stavar. Placera stavarna i kallt citronvatten för att förhindra missfärgning. Skala och skär sötpotatisen i 2×2 cm stora kuber.
5. Koka först svartroten i lättsaltat vatten ett par minuter. Tillsätt sötpotatisen och koka ytterligare 3-4 minuter. Prova med sticka.
6. Strimla salladslöken. Skär hattarna från ostronskivlingarna i mindre bitar. Fräs i olja några minuter under omrörning. Tillsätt svartrot, sötpotatis och salladslök och stek vidare under fortsatt omrörning. Salta och peppra. Värm före servering.
7. Kött: Putsa köttet från hinnor och senor. Dela det i 8 lika stora bitar. Salta och peppra runt om. Bryn i smör ett par minuter på var sida.
– Hit kan du förbereda –
Efterstek köttet i ugnen 125°, till 60° innertemperatur. Det tar ca 20 min om köttet är rumstempererat. Låt köttet vila övertäckt 10 min. Dela varje bit på mitten. Servera med grönsaker och rosmarinsky.

Recept från