00000

För dig som ännu inte lärt dig att älska ostron är detta den bästa
introduktionen.

För 6 person(er)

Ingredienser

18 ostron (12-18 st)
3 salladslökar (3-4 st)
1 schalottenlök finhackad
2 msk smör
1 dl vitt vin torrt
4 msk crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymalen

Till servering

1 nypa bladpersilja
1 bröd

1. Gör ett snitt längst med salladslöken. Skölj och strimla den fint. Fräs schalottenlöken och salladslöken i smör utan att de tar färg i en vid kastrull ca 5 min. Häll på vinet och låt koka ytterligare 5 min. Tillsätt ostronvätskan creme fraiche i kastrullen. Koka ytterligare några minuter.
2. Öppna skalet med en vass kniv, ta försiktigt ur ostronen och lägg åt sidan. Lägg i ostronen och värm utan att koka 2–3 min. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera i djupa tallrikar med bladpersilja och bröd.

Fler recept med: Fest, Förrätter, Övrigt, Skaldjur