Ostroncappuccino

Ostronjuicen har noggrant tagits till vara och reduceras tillsammans med vin till en liten skummande ostronsoppa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 ostron
  • 1 dl ostronspad
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl champagne - eller torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk gräslök - hackad

Gör så här

  1. Öppna ostronen och skär loss dem från skalet. Spara spadet och häll det i en kastrull.

  2. Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg löken i kastrullen och tillsätt vinet. Koka upp och låt koka tills hälften återstår.

  3. Tillsätt 2 dl grädde och låt sjuda ca 5 min. Smaksätt med salt och svartpeppar. Vispa 1 dl grädde och vänd ner i soppan.

  4. Lägg ett ostron i varje kopp. Häll på soppan. Den varma soppan gör att ostronen drar ihop sig. Garnera kopparna med gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!