Bearnaisecrèmen kan förberedas och stå färdig i kylen.

För 24 ostron

Ingredienser

24 ostron

Bearnaisecrème

2 äggulor
1 msk dragonvinäger eller vitvinsvinäger
2 dl vispgrädde
0,5 msk dragon hackad
1 msk bladpersilja hackad
2 krm salt
10 droppar tabasco

lök

syrad
1 schalottenlök
0,5 dl rödvinsvinäger

GarnerinG

citronklyftor, färsk dragon, bladpersilja

Ostron à la Béarnaise med dragon, syrad lök och citron

Tillagning: 1 1/2 timme

1. Blanda äggulor och vinäger i en liten kastrull. Vispa på svag värme till ett vitt och luftigt skum. Ta av från värmen och vispa kallt. Vispa grädden lätt och vänd ner den i äggvispet. Tillsätt dragon, persilja, salt och tabasco. Låt stå i kylen ca 30 min.
2. Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg den i en skål och häll över vinäger. Låt stå och marinera ca 30 min.
3. Servering: Sila av vinägern från löken. Öppna ostronen och lägg dem på krossad is. Klicka bearnaisegrädden i ostronen och toppa med den syrade löken. Garnera med citronklyftor, dragon- och persiljekvistar.