55555

Recept på ostron med tillbehör: Rom och citronmarinerad rödlök. Obs! Köp inte för stora ostron! Bästa storleken är 2:or.

För 2 person(er)

Ingredienser

12 ostron
1/2 liten rödlök
1/2 citron, pressad saft
2 msk forell- och löjrom
2 msk fint skuren gräslök
krossad is

15 min+30 min i marinad

Ostron med tillbehör (rom och citronmarinerad rödlök)

  1. Skala och skiva rödlöken tunt, gärna med mandolin. Pressa över citronsaften och låt stå ca 30 min, gärna längre.
  2. Öppna ostronen och ställ dem på ett fat med krossad is.
  3. Garnera ostronen med rom, rödlök och gräslök.

    Ostron recept

    Öppnade ostron lagda på is kan stå framme i rumstemperatur ca 30 min. Foto: Lina Eriksson