Ostron med tillbehör: Rom och citronmarinerad rödlök

Recept på ostron med tillbehör: Rom och citronmarinerad rödlök. Obs! Köp inte för stora ostron! Bästa storleken är 2:or.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 12 ostron
  • 0,5 liten rödlök
  • 0,5 citron - pressad saft
  • 2 msk forell- och löjrom
  • 2 msk gräslök - fint skuren
  • is - krossad

Gör så här

  1. Skala och skiva rödlöken tunt, gärna med mandolin. Pressa över citronsaften och låt stå ca 30 min, gärna längre.

  2. Öppna ostronen och ställ dem på ett fat med krossad is.

  3. Garnera ostronen med rom, rödlök och gräslök.

    Foto: Lina Eriksson

    Öppnade ostron lagda på is kan stå framme i rumstemperatur ca 30 min. Foto: Lina Eriksson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!