Ostron med lavasalt och rödvinsvinägrett

00000

Recept på ostron med lavasalt och rödvinsvinägrett. Lägg upp ostronen på en bädd av svart lavasalt.

För 4 personer:

Ingredienser

Ostron med lavasalt:

12 ostron rock oyster
1 krm svartpeppar nymald
1 tsk lavasalt svart

Rödvinsvinägrett:

1 bananschalottenlök
3 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja

Tillbehör:

2 dl lavasalt svart

20 minuter

Ostron med lavasalt och rödvinsvinägrett – gör så här:

  1. Vinägrett: Skala och finhacka löken. Blanda ihop lök, vinäger och olja.
  2. Strö ut lavasalt på tallrikar eller på ett stort fat. Öppna ostronen.
  3. Strö peppar och lavasalt på ostronen och servera med rödvinsvinägretten.

 

Att dricka till ostron med lavasalt

Gosset Grand Rosé Brut, Frankrike, 497 kr.
Här passar det med en elegant roséchampagne. Utsökta, rödbäriga toner och en eftersmak med längd och fräschör.
Hittar du inte den här champagnen på ditt Systembolag, be personalen att hjälpa dig med ett liknande.

 

Salt, lavasalt och lakritssalt?

Salt är i lagom mängder undergörande för många viner. Saltet förstärker fruktigheten i ett vin och dämpar upplevelsen av syrlighet och strävhet.

Lavasalt är havssalt som färgats svart med aktivt kol för att likna lava. Finns att köpa i välsorterade delikatess- och livsmedelsbutiker.

Du kan också prova att strö över lite lakritssalt till servering. Det lyfter smakerna på ett raffinerat sätt. Finns i delikatessbutiker.

Fler recept med: Förrätter, Gourmet och lyx, Skaldjur