Ostron med gurka och mango

Ett nytt sätt att servera färska ostron med frisk smak av gurka och sötma av mango.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 ostron
  • 50 g mango - tärnad, fryst
  • 0,5 gelatinblad
  • gurka - 10 cm

Garnering

  • dillvippor

Servering

  • 2 dl salt - fint
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Tina mangon. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Skölj, dela och kärna ur gurkan. Mixa gurkan till en puré .

  2. Lyft upp gelatinet och smält det på svag värme med 1 msk av gurkpurén. Blanda ner det i resten av purén och ställ kallt minst 2 timmar. Tärna mangon fint.

  3. Blanda salt och vatten. Lägg ut högar av saltblandningen på ett serveringsfat.

  4. Öppna ostronen och lossa dem från skalet. Lägg dem i sitt skal på saltbäddarna. Garnera med gurkmos, mangotärningar och dillvippor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!