De här ostronen förenar land och hav med frasig körvelsnö och salt! Det är mycket gott att först droppa i några droppar rödvinsvinägrett på klassiskt vis och sedan toppa med fryst körvelolja.

För 2 personer

Ingredienser

1/2 kruka körvel
3 msk vatten
2 1/2 msk olivolja
1/2 pressad citron
1/2 krm salt
4 ostron

Rödvinsvinägrett

1/4 schalottenlök
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm grovmald svartpeppar

10 min + 5 timmar i frysen

Ostron med fryst körvelolja – gör så här:

  1. Mixa körvel, vatten och olja med mixerstav. Tillsätt citronsaft och salt.
  2. Häll körveloljan i en form. Ställ i frysen ca 5 timmar.
  3. Skrapa hastigt isen med en sked eller gaffel till fin ”snö”. Sätt tillbaka flingorna i frysen ca 30 min före servering.
  4. Skala och finhacka löken. Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten.
  5. Öppna ostronen. Droppa i rödvinsvinägrett och lägg en sked av den frusna körvelsnön på varje ostron precis före servering.
Fler recept med: Övrigt