Recept på ostron med champagnesmörsås. Ostron ska man inte krångla till alltför mycket. Här är ett utsökt recept där ostronen får en lätt smakbrytning av en champagnesmörsås.

För 12 färska ostron

Ingredienser

12 ostron i sina skal
1 schalottenlök
1 dl champagne eller torrt vitt vin
0,5 dl vitvinsvinäger
50 g rumsvarmt smör
1 msk gräslök finhackad
citronklyftor

Ostron med champagne-smörsås – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull och tillsätt champagne och vinäger. Koka ihop till 1–2 msk silad lag.
  2. Koka upp lagen på nytt.Vispa i smöret klickvis strax före servering. Låt inte såsen koka. Tillsätt gräslök, droppa lite ljummen sås på ostronen och servera med en citronklyfta.

Följ med Allt om Mat till Champagne!

res till champagne

Följ med oss på en exklusiv weekendresa till Champagne den 19-22 oktober. Vi besöker vinhus, reser runt bland vingårdar och provsmakar mat och dryck i en av världens mest uppskattade vinregioner!

LÄS MER OM RESAN HÄR.