00000

Ostron med champagnegranité och lakritsvinägrett är en underbart god kombination till ostron. En välkyld champagne ­eller neutralt bubblande mineralvatten passar bra till. Men också Guinness passar fint till ostronen.

För 4 personer:

Ingredienser

8 ostron

Champagnegranité:

2 dl champagne, eller ­mousserande vin
1 msk strösocker

Lakritsvinägrett:

1 msk rödlök, hackad
2 tsk balsamvinäger
1,5 msk olivolja
1 krm lakritsgranulat

Garnering:

tång, ev

15 minuter + 12 timmar i frys

Ostron med champagnegranité och lakritsvinägrett – gör så här:

  1. Vispa ihop ingredienserna till granitén och häll i en rostfri bunke. Ställ bunken i frysen ca 12 timmar. Ta fram och vispa med elvisp när små iskristaller bildats. Ställ tillbaka bunken i frysen tills det är dags att servera ostronen.
  2. Vinägrett: Blanda löken med vinäger, olja och lakrits.
  3. Krossa is och lägg i skålar. ­Öppna ostronen och droppa i vinägrett. Toppa med granitén. Garnera eventuellt med tång.
Fler recept med: Fisk, Gourmet och lyx, Skaldjur