Ostron med champagnegranité och lakritsvinägrett

Ostron med champagnegranité och lakritsvinägrett är en underbart god kombination till ostron. En välkyld champagne ­eller neutralt bubblande mineralvatten passar bra till. Men också Guinness passar fint till ostronen.
Elisabeth Johansson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8 ostron

Champagnegranité

  • 2 dl champagne - eller ­mousserande vin
  • 1 msk strösocker

Lakritsvinägrett

  • 1 msk rödlök - hackad
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 krm lakritsgranulat

Garnering

  • tång - ev

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till granitén och häll i en rostfri bunke. Ställ bunken i frysen ca 12 timmar. Ta fram och vispa med elvisp när små iskristaller bildats. Ställ tillbaka bunken i frysen tills det är dags att servera ostronen.

  2. Vinägrett: Blanda löken med vinäger, olja och lakrits.

  3. Krossa is och lägg i skålar. ­Öppna ostronen och droppa i vinägrett. Toppa med granitén. Garnera eventuellt med tång.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!