Ostron med beurre blanc, svart rom och bacon

Ostron med beurre blanc, svart rom och bacon är krämigt och gott. Lägg upp ostronen på ett fat med grovt havssalt så att de kan stå stadigt.
Elisabeth Johansson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 12 ostron
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 msk smör - + 200 g, rumsvarmt
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 pkt bacon - (à 140 g)

Garnering

  • 3 msk stenbitsrom - svart
  • dill
  • citronklyftor - ev

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör. Häll på vin och vinäger och koka upp. Låt sjuda tills hälften återstår. Sila och tillsätt citronsaften. Låt kastrullen stå på låg värme. Vispa i 200 g smör, lite i taget. Krydda med salt och peppar.

  2. Skär baconet i strimlor och finhacka det. Stek baconet knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper.

  3. Öppna ostronen, lägg dem på tallrikar med grovt havssalt. Lägg på lite sås och toppa med rom, bacon och dill. Servera eventuellt med citronklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!