00000

Ostron med beurre blanc, svart rom och bacon är krämigt och gott. Lägg upp ostronen på ett fat med grovt havssalt så att de kan stå stadigt.

För 4 personer:

Ingredienser

12 ostron
2 bananschalottenlökar
1 msk smör, + 200 g, rumsvarmt
1 dl vitt vin, torrt
2 msk vitvinsvinäger
1 msk citron, pressad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 paket bacon, (à 140 g)

Garnering:

3 msk stenbitsrom, svart
dill
citronklyftor, ev

25 minuter

 

Ostron med beurre blanc, svart rom och bacon – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör. Häll på vin och vinäger och koka upp. Låt sjuda tills hälften återstår. Sila och tillsätt citronsaften. Låt kastrullen stå på låg värme. Vispa i 200 g smör, lite i taget. Krydda med salt och peppar.
  2. Skär baconet i strimlor och finhacka det. Stek baconet knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Öppna ostronen, lägg dem på tallrikar med grovt havssalt. Lägg på lite sås och toppa med rom, bacon och dill. Servera eventuellt med citronklyftor.
Fler recept med: Fisk, Gourmet och lyx, Skaldjur