Ostron i gurkgazpacho

Gurka mixas med bladpersilja i en gurkgazpacho. Råa ostron och gurka läggs i vid servering.
Allt om Mat
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 4 ostron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 knippa bladpersilja
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 gurka
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Öppna ostronen och skär loss dem från skalet.

  2. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i bitar. Skala vitlöksklyftan.

  3. Mixa gurkbitarna (spara några till garnering) med vitlök och vinäger. Häll i oljan droppvis under mixning.

  4. Lägg persiljebladen i kokande vatten ca 30 sekunder. Kyl av dem snabbt i iskallt vatten. Krama ut vattnet ur persiljan.

  5. Mixa persiljebladen i soppan och krydda med salt och peppar. Häll upp soppan i snapsglas. Lägg ett ostron i varje glas och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!