00000

Gurka mixas med bladpersilja i en gurkgazpacho. Råa ostron och gurka läggs i vid servering.

För 4 personer

Ingredienser

4 ostron
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
1 knippa bladpersilja
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald
0,5 gurka
0,5 dl olivolja

Ostron i gurkgazpacho – gör så här:

  1. Öppna ostronen och skär loss dem från skalet. Spara spadet till ostroncappuccinon (se recept sid 120).
  2. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i bitar. Skala vitlöksklyftan.
  3. Mixa gurkbitarna (spara några till garnering) med vitlök och vinäger. Häll i olivoljan droppvis under mixning.
  4. Lägg persiljebladen i kokande vatten ca 30 sekunder. Kyl av dem snabbt i iskallt vatten. Krama ut vattnet ur persiljan.
  5. Mixa persiljebladen i soppan och smaka av den med salt och peppar. Häll upp soppan i snapsglas. Lägg ett ostron i varje glas.
Fler recept med: Fest, Övrigt, Skaldjur, Soppa