Ostpiroger (empanadas de queso)

Ostpiroger, empanadas de queso, kan förberedas och frysas men ska friteras strax före servering.
Petra Lindstrand
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 g ost - t ex gouda

Fritering

  • 5 dl rapsolja

Pirogdeg

  • 1,5 dl vatten
  • 6 dl vetemjöl - -6,5 dl (360-390 g)
  • 100 g smör
  • 1 äggula - liten
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • pebre - tomatsalsa - se recept

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37°. Blanda mjöl, salt och smör. Tillsätt vatten och äggula under omrörning. Arbeta till en fast och smidig deg. Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylen ca 30 minuter.

  2. Skär osten i 15 bitar. Dela degen i 15 bitar. Kavla ut degbitarna till runda plattor, ca 20 cm i diameter. Lägg osten mitt på plattorna. Vik degen över osten. Pressa ihop kanterna och försök att trycka ut all luft. Skär pirogen med en sporre så att den blir halvmåneformad.

  3. Hetta upp oljan till 170°. Fritera tre piroger i taget ca 1 minut på varje sida, tills de fått guldbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera pirogerna nyfriterade med pebre.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!