Ostpaj

En klassisk ostpaj går alltid hem. Den här krämiga ostpajen passar både som förrätt, huvudrätt och på buffébordet.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 150 g grevé - lagrad eller herrgård
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 sallad - blandad av t ex rödbetsskott, mizunasallad och ärtskott

Gör så här

  1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 25 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila ca 30 min i kylen.

  2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Gör fyllningen under tiden. Riv osten. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Tillsätt osten. Häll fyllningen i pajskalet och grädda tills äggstanningen stelnat, ca 35 min. Garnera och servera med blandad sallad.

SE ÄVEN: Godaste recepten med västerbottensost

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!