Ostpaj

En klassisk ostpaj går alltid hem. Den här krämiga ostpajen passar både som förrätt, huvudrätt och på buffébordet.

40 min + 10 + 35 min i ugn

Ostpaj

1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 25 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila ca 30 min i kylen.
2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
3. Gör fyllningen under tiden. Riv osten. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Tillsätt osten. Häll fyllningen i pajskalet och grädda tills äggstanningen stelnat, ca 35 min. Garnera och servera med blandad sallad.

SE ÄVEN:

Godaste recepten med västerbottensost

Snittar med färskost

Galet smarriga efterrätter med choklad

Recept från