Ostomelett med svamp, chili och koriander

En klassisk, krämig ostomelett serveras med lite annorlunda kryddade champinjoner.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör
  • 2 dl ost - riven
  • 2 msk gräslök - finskuren

Svamp

  • 500 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 röd spansk peppar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0,5 koriander - kruka, färsk

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Svamp: Putsa och skär svampen i bitar. Fräs den i smör. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten. Fräs den med svampen en liten stund. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner korianderblad vid serveringen.

  2. Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar.

  3. Hetta upp hälften av smöret i en panna med släpplättbeläggning. Häll i hälften av smeten. Lyft försiktigt med en gaffel eller träsked, när smeten börjat stelna, så att lös smet kan rinna ner.

  4. Strö över 1 dl riven ost och 1 msk gräslök och vik ihop omeletten. Stek nästa omelett på samma sätt.

  5. Dela varje omelett på hälften och servera med svampen, körsbärstomater och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!