Ostkräm med frukt- och nöthack

00000

Plötsligt kändes kaffekoppen över­flödig och ett glas vin mer passande.

För 1 till ca 10 våfflor

Ingredienser

Ostkräm med frukt- och nöthack

150 g chèvreost
200 g naturell färskost
2 krm salt
50 g valnötter
8 torkade aprikoser
1/2 dl russin
1/2 apelsin, rivet skal

Garnering

apelsinklyftor

10 min

Ostkräm med frukt- och nöthack – gör så här:

  1. Mixa de båda ostsorterna till en slät röra med mixerstav. Smaka av med salt.
  2. Hacka valnötter och ­apri­koser. Blanda dem med russin och rivet apelsinskal.
  3. Servera ostkrämen och frukt- och nöthacket till ­ny­gräddade våfflor. Garnera med apelsinklyftor.

Tips! Blir det våfflor över kan de frysas. Tina och värm dem i brödrosten.