Ostkaka till jul

Krämig och god ostkaka - perfekt dessert till jul. Recept av Fredrik Björlin.
Foto: Helén Pe

Dag 1

  • 1,25 dl mjölk - + 2 dl
  • 4 msk vetemjöl
  • 0,5 msk ostlöpe

Dag 2

  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mandelspån

Tillbehör

  • hallonsylt

Gör så här

  1. Blanda 1 1/4 dl mjölk med mjöl och ostlöpe. Värm 2 dl mjölk till 35° och häll ner den i löpeblandningen. Låt stå ca 30 min.

  2. Rör försiktigt med en ballongvisp så det delar sig lite. Låt stå ca 15 min. Rör med vispen igen. Häll massan i en silduk så att vasslan rinner bort, ca 12 timmar i kylen.

  3. Dag 2: Sätt ugnen på 150°. Blanda den avrunna massan försiktigt med ägg, äggulor, socker och grädde. Häll smeten i en smord form (15 x 25 cm) och strö över mandelspån.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 60 min. Servera ljummen med hallonsylt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!