Recept av Allt om Matredaktionen
Ostkaka med mandel, citron och saffran
Ingredienser
- 4 ägg
- 1 dl strösocker
- 500 g kvarg - (10 %)
- 2 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 3 msk vetemjöl
- 1 pkt saffran - (1/2 g)
- 0,5 citron - rivet skal
- 50 g sötmandel - skållad och skalad
Tillbehör
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 dl hallonsylt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Blanda ägg, socker, kvarg, mjölk, grädde, mjöl, saffran och citronskal i en bunke. Finhacka mandeln och blanda ner den. Häll blandningen i en smord ugnssäker form.
-
Grädda ostkakan mitt i ugnen ca 1 timme, tills den stannat och fått lite färg. Låt den svalna i formen.
-
Skär kakan i små rutor när den kallnat och lägg på ett fat. Vispa grädden och blanda med sylten. Lägg grädden i en sprits med tandad tyll. Spritsa grädden på rutorna.