00000

Recept på ostkaka med keso. Keson sjunker till bottnen, så rör om innan du fördelar röran i formarna.

För 8 personer

Ingredienser

5 dl keso (4 %)
100 g sötmandel
3-4 bittermandlar
5 ägg
0,5 dl strösocker
3 msk vetemjöl
1 dl mjölk (3 %)
3 dl vispgrädde

Tillbehör

hallonsylt, lättvispad grädde

1 timme

Ostkaka med keso

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj 8 portionsformar à 1 1/2 dl vardera. Ställ formarna i en långpanna.
  2. Rosta mandeln mitt i ugnen 10-15 min, eller i torr stekpanna under omrörning. Låt svalna.
  3. Grovhacka mandeln och finhacka bittermandeln.
  4. Lättvispa ägg och socker. Blanda äggvispet med mjöl, mjölk, grädde och mandel.
  5. Fördela blandningen i formarna. Grädda 30-35 min tills ostkakan stannat. Stjälp upp ostkakan och servera med sylt och lättvispad grädde.