Ostkaka med keso

Recept på ostkaka med keso. Keson sjunker till bottnen, så rör om innan du fördelar röran i formarna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl keso - (4 %)
  • 100 g sötmandel
  • 3 - 4 bittermandlar
  • 5 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk - (3 %)
  • 3 dl vispgrädde

Tillbehör

  • hallonsylt - lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj 8 portionsformar à 1 1/2 dl vardera. Ställ formarna i en långpanna.

  2. Rosta mandeln mitt i ugnen 10-15 min, eller i torr stekpanna under omrörning. Låt svalna.

  3. Grovhacka mandeln och finhacka bittermandeln.

  4. Lättvispa ägg och socker. Blanda äggvispet med mjöl, mjölk, grädde och mandel.

  5. Fördela blandningen i formarna. Grädda 30-35 min tills ostkakan stannat. Stjälp upp ostkakan och servera med sylt och lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!