Ostgratinerad aubergine

Recept på ostgratinerad aubergine. Auberginen kan ställas in i ugnen samtidigt som pajerna så blir de klara samtidigt. De kan också göras i förväg.
Markiz Tainton
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 auberginer - små
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 burk labneh - getost (408 g)
  • 0,5 dl granatäppelkärnor
  • 1 msk mynta - grovhackad
  • 1 tsk citronskal - rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera auberginerna på längden. Lägg dem på en plåt med snittytan upp. Pensla med olja och strö över salt. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

  2. Låt labnehbollarna rinna av. Ta ut plåten och lägg osten på auberginerna. Tillaga ytterligare 10–15 min så att osten får fin färg.

  3. Toppa auberginen med granatäppelkärnor, mynta och lite citronskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!