44444

Ostfylld schnitzel med chilistekt kål är frasigt och gott. Välj färdigskivad ost så går rätten snabbare att laga. 

För 4 personer:

Ingredienser

8 skivor skinka, färska, tunna (500 g)
2 dl bulgur, eller något annat gryn
75 g ost, lagrad (28 %)
1 ägg
1,5 dl ströbröd, gärna panko
500 g vitkål
1 röd chili, t ex spansk peppar
50 g krasse, t ex vattenkrasse
olivolja, smör, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Ostfylld schnitzel med chilistekt kål – gör så här:

  1. Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda. Krydda dem med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Hyvla osten och lägg den på köttet. Lägg ihop köttskivorna två och två och tryck ihop dem.
  3. Vänd de dubbla skinkskivorna först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd blandat med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt schnitzlarna ligga och torka ca 10 min.
  4. Strimla kålen. Stek den i 2 msk olja ca 5 min under omrörning. Kärna ur och strimla chilin. Blanda ner den och bulgurn i kålen och stek ytterligare 3–4 min. Krydda med 1 tsk salt.
  5. Stek schnitzlarna i 50 g smör på medelstark värme tills de fått fin färg, är frasiga och genomstekta.
  6. Servera den nystekta schnitzlarna med kålen till. Toppa med krasse.