Ostbollar med oliver

Här har vi valt ansjovisfyllda oliver som vi tycker är goda men naturligtvis kan du ta andra oliver utan kärnor. Om du vill kan du till och med frysa de färdiga ostbollarna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pkt pizzamix - Maizena, 270 g
  • 3 dl västerbottensost - riven och lagrad
  • 1 burk oliver - ansjovisfyllda
  • 1 ägg - uppvispat
  • 1 burk sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda pizzamixen med 1 3/4 dl vatten och riven ost.

  3. Dela degen i 2 delar och tryck ut den till smala längder. Skär i små bitar, lika många som antalet oliver. Platta till lite och lägg in en oliv. Täck med degen och rulla ihop till en boll. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö lite på sesamfrön.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!