Ostar med hemlagad aprikosmarmelad

Ostar med hemlagad aprikosmarmelad passar bra som dessert. Aprikosmarmeladen smakar friskt och gott till osten.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 350 g aprikoser - färska
  • 1,5 msk citron - pressad
  • 200 g syltsocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 msk Cointreau - eller annan apelsinlikör

Tillbehör

  • 2 - 3 ostar - t ex lagrad ­grevé, brie och appenzeller
  • kex

Gör så här

  1. Kärna ur aprikoserna och skär dem i bitar. Koka bitarna med ­citronsaften 2–3 min. Tillsätt ­syltsockret. Koka upp och låt koka 2–3 min. Tillsätt salt och apelsin­likör.

  2. Mixa eventuellt marmeladen slät och häll i en väl rengjord ­glasburk och låt kallna.

  3. Servera marmeladen med ost och kex.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!