Ost- och skinkgratinerad brysselkål

Recept på ost- och skinkgratinerad brysselkål. Sista biten på julskinkan brukar jag tärna ner i en gratäng. I år får den sällskap av brysselkål och julost.
Allt om Mat
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 2 dl julskinka - tärnad
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl julost - riven, t ex edamer

Tillbehör

  • ris - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och koka brysselkålen knappt mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en gryta.

  3. Rör i brysselkål, skinka och grädde. Låt det koka upp.

  4. Rör i större delen av osten.

  5. Häll alltihop i en ugnssäker form. Strö över resten av osten.

  6. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 10 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!