Ost- och sardellkex

Lättgjorda cocktailtilltugg som görs på en deg som kan ligga färdig i kylen. Det är bara att skära upp grädda strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 120 g smör
  • 120 g cheddarost - riven
  • 7 sardellfiléer
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 dl svarta oliver - kärnfria finstrimlade

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, smör, riven ost, sardeller och cayenne i en matberedare. Kör snabbt ihop till en deg.

  2. Blanda ner finstrimlade oliver och forma degen till en avlång kantig korv ca 3 cm i diameter. Linda in den i plastfolie eller smörpapper och lägg den i kylen minst 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 200°. Ta ut degen, skär med en vass kniv ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen ca 10 min tills de fått lite färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!