Ost- och kasslerfylld cannelloni

Det här är en riktig familjefavorit. Receptet kan dubbleras och passar att frysa in för den som vill förbereda.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • 3 dl vatten
  • 1 kött- & grönsaksbuljong - tärning
  • 400 g kassler
  • 250 g lasagneplattor - färska
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 3 msk senap - skånsk
  • 100 g ost - gärna cheddar riven, vällagrad

Gör så här

  1. Skölj och finstrimla purjolökarna. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Lägg i purjon och sjud den under lock ca 3 min. Sätt en sil över en skål och häll av purjon där så att buljongen samlas upp igen.

  2. Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i tunna strimlor eller småbitar. Blanda dem med den lättkokta purjon.

  3. Lägg ut lasagneplattorna på köksbänken. Fördela purjo- och kasslerblandningen på plattorna och rulla ihop dem. Smörj en ugnssäker form och lägg rullarna tätt i den.

  4. Häll den silade buljongen i en kastrull och blanda med crème fraiche och senap. Koka upp och blanda ner 2/3 av den rivna osten.

  5. Häll den varma såsen samt resten av osten över cannellonirullarna i formen och gratinera i nedre halvan av ugnen ca 20 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!