Ost- och champinjonsallad

00000

15 min
Denna sallad passar bra som förrättssallad med en bit bröd eller som tillbehör till en grillad köttbit, fisk eller varför inte bläckfisk. Välj en smakrik lagrad ost, t ex präst-, västerbottens- eller lagrad grevéost, så blir salladen precis så god som receptmakaren vill.

För 6 person(er)

Ingredienser

250 g lagrad ost
200 g champinjoner, små

Dressing

3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk italiensk salladskrydda
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
3 tabasco, droppar
2 vitlöksklyfta

1. Blanda samman olja, vinäger, senap, salladskrydda, salt, peppar och tabasco i en skål. Skala och pressa i vitlöken.
2. Riv osten på den grova sidan på ett rivjärn. Ansa och skiva champinjonerna tunt. Blanda ner ost och champinjoner i dressingen.
3. Servera salladen genast så att inte champinjonerna hinner mörkna.

Fler recept med: Grönsaker, Sallader, Vegetariskt