Ost med varma hjortron  

En sötsalt dessert! Hjortronen mildrar ostens sälta så att krämigheten framträder tydligare. Här med grönmögelost, men det går lika bra med en annan ost. Välj din favorit.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 g blåmögelost - t ex Skärvångens
  • 100 g hjortron
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk rårössocker

Tillbehör

  • kex - eller knäckebröd

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs hjortron och lök i smör ca 5 min. Strö över sockret och låt det smälta på svag värme.

  2. Skär osten i bitar. Servera med de varma hjortronen och kex eller knäckebröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!