00000

Ost med schalottenlöksmarmelad passar bra till ett glas rödvin. Får du marmelad över är den även god att servera till grillat kött eller kyckling.

För 4 personer:

Ingredienser

100 g hårdost, t ex comté
100 g brieost, gärna brie de meaux
1 baguette, liten

Marmelad:

4 bananschalottenlökar
1 dl rårörsocker
1 dl rött vin
1 lagerblad

10 minuter + koktid

Ost med schalottenlöksmarmelad – gör så här:

  1. Ta fram ostarna i god tid så att de blir rumstempererade.
  2. Marmelad: Skala och skiva löken. Lägg den i en kastrull och tillsätt socker, vin och lagerblad. Låt koka upp och sjud utan lock ca 10 min tills marmeladen börjar tjockna. Låt kallna.
  3. Servera ostarna med marmelad och skivor av baguette.
Fler recept med: Fredagsmat