Ost med fikon, fikonmarmelad och tryffelhonung

Ost med fikon, fikonmarmelad och tryffelhonung kan varieras med olika sorters ost. Får man inte tag på färsk tryffel finns det färdig tryffelhonung att köpa i många delikatessbutiker.
Elisabeth Johansson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g ost - t ex getost av chèvretyp, brie ­eller camembert
  • 20 bitar knäckebröd - tunt
  • 5 fikon - färska

Tryffelhonung

  • 0,5 svart tryffel - liten (à 20 g)
  • 1 dl honung - flytande

Garnering

  • rosmarin

Gör så här

  1. Tryffelhonung: Hacka tryffeln. Blanda den med honungen. Om man vill förstärka tryffelsmaken kan man tillsätta ett par droppar tryffelolja.

  2. Skär osten i skivor. Bryt brödet i bitar och lägg på osten. Skär fikonen i klycftor och lägg dem på osten. Garnera med rosmarin.

  3. Servera osten med fikonmarmelad och tryffelhonung.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!