Ost med fikon, fikonmarmelad och tryffelhonung
Ost med fikon, fikonmarmelad och tryffelhonung kan varieras med olika sorters ost. Får man inte tag på färsk tryffel finns det färdig tryffelhonung att köpa i många delikatessbutiker.
Ingredienser
- 300 g ost - t ex getost av chèvretyp, brie eller camembert
- 20 bitar knäckebröd - tunt
- 5 fikon - färska
Tryffelhonung
- 0,5 svart tryffel - liten (à 20 g)
- 1 dl honung - flytande
Garnering
- rosmarin
Gör så här
-
Tryffelhonung: Hacka tryffeln. Blanda den med honungen. Om man vill förstärka tryffelsmaken kan man tillsätta ett par droppar tryffelolja.
-
Skär osten i skivor. Bryt brödet i bitar och lägg på osten. Skär fikonen i klycftor och lägg dem på osten. Garnera med rosmarin.
-
Servera osten med fikonmarmelad och tryffelhonung.