Orzotto med salsiccia

Italiensk lyx på vardagsvis! Orzotto med salsiccia innehåller orzomix som är en blandning av korn, bovete, bulgur, ärter och linser. Det har gott tuggmotstånd och kort koktid, bara 10 min.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g orzo-mix - Zeta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 dl parmesan - riven + 25 g flagad
  • 70 g rucola
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 salsicciakorvar - (à 75 g)
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt orzomixen och fräs ca 2 min. Blanda ner 1 msk vinäger och smulad buljongtärning. Späd efter hand med vatten ( 6 dl).

  2. Koka under omrörning ca 10 min, tills blandningen känns mjuk. Ta av från plattan. Rör ner riven parmesan och ca 50 g rucola, servera resten till.

  3. Stek korven runt om i 1/2 msk olja ca 5 min. Halvera tomaterna och låt dem steka med ca 2 min. Skiva korven, servera med orzotto, tomater och resten av rucolan. Toppa med flagad parmesan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!