Orzotto med salsiccia

00000

Italiensk lyx på vardagsvis! Orzotto med salsiccia innehåller orzomix som är en blandning av korn, bovete, bulgur, ärter och linser. Det har gott tuggmotstånd och kort koktid, bara 10 min.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g orzomix, Zeta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 hönsbuljongtärning
1 dl parmesanost, riven + 25 g flagad
70 g rucola
250 g körsbärstomater
4 salsicciakorvar, (à 75 g)
vitvinsvinäger, olivolja, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Orzotto med salsiccia – gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt orzomixen och fräs ca 2 min. Blanda ner 1 msk vinäger och smulad buljongtärning. Späd efter hand med vatten ( 6 dl).
  2. Koka under omrörning ca 10 min, tills blandningen känns mjuk. Ta av från plattan. Rör ner riven parmesan och ca 50 g rucola, servera resten till.
  3. Stek korven runt om i 1/2 msk olja ca 5 min. Halvera tomaterna och låt dem steka med ca 2 min. Skiva korven, servera med orzotto, tomater och resten av rucolan. Toppa med flagad parmesan.